Het Kompas helpt

Op deze pagina vindt u informatie over onze zendingsprojecten en acties voor goede doelen.

ZENDING

Wij sparen elke maandag voor: ‘Hart voor Haïti’.

 

Haïti is het armste land van het westelijk halfrond. Kinderen groeien er op in armoede,

met honger en zonder perspectief. Voor Haïtiaanse kinderen is het letterlijk van levensbelang dat ze naar school kunnen. Met giften vanuit Nederland en België bouwde Hart voor Haïti twee nieuwe scholen in Bon Repos en in Leogane. Meer dan 1000 kinderen ontvangen nu onderwijs waardoor ze een betere toekomst kunnen opbouwen.

 

Johan Smoorenburg begon begin jaren ’80 met kinderdorp Bon Repos op Haiti. Op dat moment was er nog niets behalve een stuk grond en een droom. Inmiddels hebben meer dan 500 kinderen in de loop van de jaren een veilig thuis gevonden in het kinderdorp, in het bijzonder rondom de aardbeving van 2010. Momenteel wonen er meer dan 150 kinderen op het dorp, die geen ouders meer hebben of van wie de ouders niet meer voor hen kunnen zorgen. De kinderen wonen in groepen van 12 in een appartement, waar ze verzorgd worden door een ‘tante’. Er is een school en een kerk op het dorp en de kinderen krijgen weer een toekomst in een land met weinig toekomstperspectief.

 

Kijk voor alle informatie op http://www.hartvoorhaiti.nl/

 

Lees [hier] de nieuwsbrief van dit zendingsproject.

EEN BEDANKJE VAN ACTIE4KIDS

 

Januari 2019: eindresultaat najaarsactie bekend

Het eindresultaat seizoen 2018 is bekend. Alle schoenendozen van de najaarsactie in Nederland en België zijn gecontroleerd: 42.728!

Iedereen die heeft meegewerkt aan dit mooie resultaat, willen wij uit naam van de kinderen die weer een lach op hun gezicht krijgen heel hartelijk bedanken!

Dit jaar gaan wij ons jubileumjaar in. In het 25e actiejaar hopen wij de 1.000.000schoenendoos te mogen ontvangen en uit te delen.

 

De verdeling over de landen 2019 is als volgt:

Sierra Leone

Malawi

Togo

Roemenië

Moldavië 

vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden

 

We hopen dat iedereen komend najaar weer mee zal doen.

Kijk op http://www.actie4kids.nl/ voor foto’s en filmpjes van de uitdeling.